Pingvin 2.0 – šta nam novo Google sprema?

Kategorije: Blog, Promocija

Četvrta po redu promena Google-ovog Pingvin algoritma pod radnim nazivom Pingvin 2.0 (Penguine 2.0) je zvanično puštena 22. maja 2013. i donela je, po rečima webmastera širom sveta, upadljive rezultate. Po rečima Met Katsa (Matt Cutts), načelnika sektora za borbu protiv spam-a u okviru Google-a, ova promena je uticala na skoro 2,3% pretraga na engleskom…Opširnije»

Efekti kontekstualnog oglašavanja

Kategorije: Blog, Promocija

Velika popularnost kontektsualnog oglašavanja koja već godinama ne jenjava leži u mogućnosti preciznog ciljanja publike po raznim kriterijumima – demografiji (npr. Facebook Ads), interesovanjima (Google Adwords) i sl. Ova mogućnost plasiranja poruke veoma ciljanoj publici je osnov svake uspešnije kampanje. Kao i u skoro svakoj oblasti, način i metodologija upotrebe ovih servisa zavisi od zadatih…Opširnije»

Klasičan SEO umire – Kvalitetan online nastup je novi SEO

Kategorije: Blog, Promocija

U poslednjih nekoliko meseci opet je pokrenuta tema izumiranja oblasti optimizacije za pretraživače (SEO – Search Engine Optimization), što se već godinama dešava s vremena na vreme. Razlozi za poplavu članaka iz ove oblasti su česte promene načina kako Google interpretira podatke (sada se promene dešavaju svakog meseca) u poslednje dve godine, i ako ste…Opširnije»

Izrada sajtova – principi i metodologija

Kategorije: Blog

Na temu metodologije pravljena webiste-a je do sada pisano mnoštvo tekstova i to ne bez razloga – reč je o jednom od bitnijih segmenata online poslovanja. Ono što odvaja vašu kompaniju od konkurenata je i način na koji pristupate poslu – ovo važi bez obzira na to koliko ljudi zapošljavate  i koliko ste „veliki“. Ukoliko…Opširnije»

Kako da programeri i Web dizajneri bez iskustva dobiju posao?

Pre izvesnog vremena pustili smo oglas za Web programere i Web dizajnere, i na oglas se javilo oko 100 osoba! Ispostavilo se da je većina osoba koje su se javile na oglas nisu u referencama poslali ni jedan projekat koji suradili, a desilo se da su neke osobe pokušale da postave neistinite podatke o projektima…Opširnije»

Volim miris papira, ali web…

Kategorije: Telegraf.rs

“Dajte mi komplet novina” je rečenica koja možda neće izumreti, ali sve je ređe da ćete videti novinare koji rade na info portalima kako sede u kafani zatrpani novinama. Umesto toga, teglimo laptopove i “prelistavamo”.Ekspanzija web sajtova print izdanja unela je strah među “sedmu silu”, ali je otvorila neverovatna nova polja. Sve većim razvojem i…Opširnije»

Optimizacija sistema online promocije

Kategorije: Promocija

Jedna od najvažnijih karakteristika različitih načina online promocije jeste da su efekti ovih aktivnosti veoma merljivi. Merljivost online promotivnih aktivnosti bi trebalo da se u organizacijama stavlja u kontekst i svih ostalih promotivnih aktivnosti koje se obavljaju van Interneta, i da zbir svih promotivnih aktivnosti (na Internetu i van Interneta) dalje zajednički veći rezultat nego…Opširnije»